Dienos naujiena

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos suvažiavimas

Gegužės 12 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyko didžiausios šalyje Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LŠMPS), vienijančios daugiau nei 11 tūkstančių švietimo ir mokslo darbuotojų, suvažiavimas.

Ketverių metų kadencijai buvo perrinktas sėkmingai dirbantis pirmininkas – Egidijus Milešinas.

LŠMPS pirmininko pavaduotojais išrinkti – Audrius Jurgelevičius ir Renata Anužienė.

2019-2022 m. LŠMPS veiklos ataskaitą galite peržiūrėti čia: https://www.youtube.com/watch?v=qTk8zpOJMEI

LŠMPS Suvažiavimo akimirkas galite rasti čia: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.314498914201602&type=3

LŠMPS Suvažiavimo dalyvius sveikina Premjerė Ingrida Šimonytė:

LŠMPS Suvažiavimo dalyvius sveikina ETUCE Prezidentas Larry Flanagan:

LŠMPS Suvažiavimo dalyvius sveikina Ukrainos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Georgiy Trukhanov:

Ukrainos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Georgiy Trukhanov sveikinimo vertimas į lietuvių kalbą:

Mieli kolegos,

Ukrainos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos vardu siunčiu nuoširdžiausius sveikinimus ir geriausius linkėjimus visiems Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos suvažiavimo dalyviams.

Linkime Jūsų organizacijai augti ir plėstis, stiprėti ir dar labiau vienytis, kad būtų lengviau įgyvendinti pagrindinius jūsų tikslus – ginti ekonomines, socialines ir darbo teises bei narių garantijas.

Esame įsitikinę, kad šis Suvažiavimas bus jūsų organizacijai atskaitos taškas, kurio metu įvertinsite savo pasiekimus, pasidalinsite gerąja patirtimi ir nustatysite Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos tolimesnės plėtros bei veiklos prioritetus.

Taip pat noriu padėkoti jūsų organizacijai ir visiems Lietuvos žmonėms už paramą ir solidarumą su Ukraina šiuo mūsų šaliai labai sunkiu laikotarpiu Rusijai užpuolus Ukrainą.

Nuoširdžiai linkime jums visiems sveikatos ir klestėjimo, stiprybės ir taikos.

Būti vieningiems reiškia būti stipriems!

Iš solidarumo,

Georgiy Trukhanov,

Ukrainos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas

LŠMPS Suvažiavimo dalyvius sveikina Ukrainos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos Volynės regioninės organizacijos pirmininkas Vasilis Granovskis:

Mieli kolegos!

Ukrainos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos Volynės regioninė organizacija nuoširdžiai sveikina Jus Lietuvos švietimo ir mokslo  profesinės sąjungos suvažiavimo proga!

Nuoširdžiai dėkojame, kad esate su mumis šiuo sunkiu mūsų šaliai metu! Dėkojame už paramą mūsų pedagogams, kurie yra priversti emigruoti į Lietuvą. Dėkojame už pagalbą jiems įsidarbinant ir kad priimate mūsų vaikus į mokyklas ir darželius. Vaikams jūsų siūloma vasaros stovykla bus puiki dovana, nes jie išgyveno karo baisumus ir nors taip galės atsigauti po patirtų baisių įvykių.

Labai vertiname draugystę su Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga!

Linkime klestėjimo Jūsų organizacijai, jos stiprėjimo ginant profesinės sąjungos narių interesus!

Vasilis Granovskis,

Ukrainos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos Volynės regioninės organizacijos pirmininkas

LŠMPS Suvažiavimo intro filmukas: https://www.youtube.com/watch?v=kC4EqrDT-Wg

LŠMPS informacija